Ny kategori

En ny kategori har skapats här på bloggen, nämligen Kost och Hälsa. Alla mina mat och träningsinlägg har lagts i allmäntkattegorin tidigare men då jag även fick ett önskemål på att skapa en sådan kattegori av en läsare tänkte jag att det vore på tiden. Håller nu på för fullt med att föra över passande inlägg men det tar sin lilla tid.

I kattegorin kost och hälsa kan ni läsa om allt ifrån träning till nyttiga måltider men även ibland bakade små godsaker, hälsa i allmänhet tas upp, lite gott och blandat alltså. Ska även försöka få med lite tips just angående dessa ämnen. Så glöm inte att kika in i
där om du känner dig intresserad :)

Nu blir det kolla sesongspremiären av Du är vad du äter, väl passande till detta inlägg va ;)

Vippiga kjolar

Javisst!
Nu ser man dessa vippiga kjolar överallt,
asos, miu miu's röda och acnes gröna nivet, och jag älskar verkligen det här kjomodet, man kan välja precis vilket färg och stil man vill ha på kjolen, kom att tänka på min kjol jag sydde i liknande modell, egendesignad och allt, var jag lite före kanske?

image1450              image1451

Är sugen på att sy fler!


Fashion Against aids

image1449

Ni har väll inte missat H&M's kampanj? Jag har redan gjort en insats och köpt 3 plagg, till mig själv och 1 till pojkvännen, visar självklart upp dom later. Gör en insats du också! 

Sista Januari

image1448

Till skolan på en torsdag känns ovanligt för mig men nu är det som det är, någon slags föreläsning.


Enkelt och bekvämt blir det idag

♥ Baslinne, H&M
♥ Hängselkjol, Gina tricot
♥ Lång cardigan, Cubus
♥ Strumpisar, Lindex
♥+ Silverhjärt-halsband, fått av mamma
      Armband, Present från Emil

(om någon råkar lägga märke till fläckarna på kjolen längst ner så är det för att jag borsta tänderna nyss och råka skvätta vatten, viktigt vetande va? ;)

Det kliar

Idag är sista dagen på denna månad, min lön har äntligen sattits in på kontot och studiebidraget kommer också in idag, det riktigt kliar i fingrarna på mig! shopping shopping shopping, men nu skolan ...

Dansa är livet

image1447Nyss hemkommen från dansträninngen, pigg som attan och skulle kunna dansa hela natten känns det som, idag var det extra kul också då vi snackade mycket om kläderna till uppvisningen, ni kommer väll alla till vasateatern och tittar på lilla mig ;)










.

30 Januari

image1446image1445

♥ Beige/grå kofta, Carlings
♥ Lång bastop, H&M
♥ Leggings, Gina tricot
♥ Ankelboots, Din sko


Bloggar

Jag brukar inte skriva så mycket om vad för bloggar jag läser osv, det är väldigt olika, tror jag har 30-tal bloggar i mina favoriter men jag läser dom lite i omgångar, efter humör osv.

Dock kännde jag för att skriva om en idag,
Izzas blogg, kanske ni har läst, men hon skriver med glimten i ögat ofta med mycket ironi, men ibland "artiklar" med allvar och känslor som berör än.
Idag läste jag detta inlägg och det är ju faktist precis så det är, att man bara kan bli sådär riktigt arg, ledsen och sur på någon man älskar så otroligt ovillkorligt, vad tror ni?

Izza som sakt, en skön lirare

Dagens vill ha

image1443 
Jag är väldigt sugen på ett par skor liknande dessa, längesen jag köpte skor nu men ett par nya ankelboots nu till våren är ju inte helt fel? Tåls att kika vidare på!

Jag har bakat

Hör och hämpa jag har bakat och lyckats! Brukar mest vara min syster som bakar här hemma och lyckas med godheter efter godheter, men idag har jag bakat en saftig sockerkaka (ja den hette faktist så) Och safftig blev den och helt perfekt! Hatar sånna där torra kakor som bara smular i munnen men så var inte fallet, jag är nöjd :)
Komma och smaka?


image1442

Missa inte


image1441

20.00 ikväll börjar gossip girl, inget ni får missa, speciellt inte om ni gillade böckerna så pass mycket som jag gjorde!

29 Januari

image1439



♥ Vit bastop, H&M
♥ Gul kofta, MQ sunshine
♥ Stuprörsjeans, Miss sixty
♥ Bruna stövlar, Din sko
♥ + Silverhjärta, fått av mamma
Armband, Mallorca



Pass

Snart ska jag och Emma köra ett pass gymmet, klockan 12 för att vara mer exakt, därefter blir det lunch o sen ska jag till banken och hämta mitt leg (äntligen!) och få in min lön från posten på kortet (!!!) Japp så ser dagen ut..
Borde egentligen söka massa jobb också, suck =/ .. Vad jobbar ni med? (ni som jobbar) både extra,hel eller deltid, trivs ni på erat jobb, något att rekomendera? :)


Klockren

Så klockren bild bara,
den får stå för avslutet på denna dag, nämnde jag att outfiten var perfect?

image1438

Ett kap

Vill börja med att säga tack till er för tipsen om tygskorna! Tog mig en titt in på h&m men skorna fanns inte, självklart frågade jag efter dom och en tjej kikade ner på lagret och mycket riktigt hade det kommit in en hel hög med tygskor, trodde jag skulle passa med en 36:a men kunde tydligen ha 35! Så dessa sötnosar fick följa med mig hem :)


image1437

God middag

image1435
Jag och Emil har precis gjort smarrig middag med efterätt därtill, pitabröd med kyckling, fetaost, sallad, gurka och tomat gjorde jag. Efterätten stog Emil för och det blev vår favorit, jordgubbspajj med vaniljsås :) Måndagen är räddad.




image1436

28 Januari

image1434












Idag går jag klädd såhär

♥ Baslinne, H&M
♥ Rutig lång tröjja, JC (fått av Emil)
♥ Leggings, Gina tricot
♥ Väska, Charmant




.

Dåligt humör

Idag är jag på dåligt humör. Jag är måndagstrött, försov mig, men tog mig endå till skolan med samma buss och stress stress stress, när jag kommer hit visar det sig att läraren är hemma med sjukt barn, och inte äns kan maila oss ynka 7 elever i denna grupp! Jag blir så tröttt, så sur. 1 timmes resväg till skolan och 2 minuter att skicka ett mail och säga att det inte är nått. åååh,

så tänkte jag o Emma träna idag men det matchade inte med lektionen, vilken lektion!? bläää. Till råga på allt fick jag veta att mittt fin fina
projektarbete bara blev ett vg då mina veckorapporter var för få tydligen och det skulle sänka hela skiten? jävla bajs skola ....Nu ska jag ner till centrum och kolla på tygskor, det är jag värd..

Bilder från Kryssning

Hade tänkt att lägga upp lite bilder från kryssningen, det är lite skillnad från bilderna ni är vana att se på mig, men det bjuder jag på!


image1416
Jag, redo för party!


image1417
Favvotjejerna, Frasse och Emelie!


image1418
En snubbe och jag! (notera min snygga partyaccesoar i håret!)

image1419
Emma, Jag och en till. Jag ger mig tydligen inte med min partyfrippa!


image1420
Kompispuss mellan Emma och mig :)


image1421
En som kom från bro, jag, Frasses ragg och ryggen på Emilia



image1422
Födelsedagsbarnet i full gång på Kareoken!


image1423
Partyglada jag och favvo-frasse!


image1424
Frasse fick sig några mysiga danser ;)


image1425
Jag säger bara, dansa, dansa, dansa!



image1426
Söta flickor ordninggjorda och klara


image1427
Alla 12 brudar i en och samma hytt!



image1429
Finfina tjejor!



image1430
Jag kör mitt eget race med dans och mera dans!



image1431
Emma, en liten bit av Frasse, lite av mig och någon till(?)



image1433
Såhär såg våran hytt ut dagen efter.. Jag kan inte mer än säga att stanken var enorm och det klibba under fötterna på heltäckningsmattan. Dags att åka hem!

Jag vill ha

Ett par nya vita tygskor! Kanske inte just nu, men iaf till våren. Dessa finns hos laredoute

image1415

Men jag föredrar nog att vänta på att det kommer ut några i butik, H&M hade väll ett par billiga snygga förra året?
Btw så är jag ute hos Emil nu, därav har jag inte hunnit fota någon dagens, men det är söndas mys och jag har bärt plaggen förr, såhär

Sofis Mode

image1414

Ett modemagasin döpt efter henne själv. Kommer ut imorgon, någon som tänker köpa?
Jag gillade faktist hennes program som gick på tv för ett bra tag sen, vardagsnöje helt enkelt























.

Mys

image1413
Har precis kommit upp ur ett mysigt bubbelbad med älsk, innan det åt vi tacos.

Imorgon ska jag ut te Emil och fota min "höstbild" som är lite väl sen, men jag får passa på innan snön kommer tillbaka igen. Nu blir det Beck film och tända ljus, sov gott! :)





.





Fullkornsvåfflor

image1412

Idag gjorde min söta pojkvänn fullkornsvåfflor till mig och han, riktigt smaskig lunch!

26 januari

image1411

 Tröjja, Gina tricot
  Jeans, Diesel
  Ankelboots, Din sko

God morgon

Gu va skönt att sova ut, i sin egen säng dessutom. Känns som söndag för mig det här, men skönt att veta att det bara är lördag. Älsklingen sitter och klinkar på min gitarr och jag kollar bloggar, för oss är det fortfarande morgon, har precis käkat frukost. Får se vad dagen har att erbjuda!

Massor av kramar på er :)


Hemma

Nu är jag hemma igen efter ett dygn på båten varav kanske 3 timmars sömn. Har tagits massor av bilder så vi får se hur mycket som vågas visas upp, vi har iaf haft skitkul! Så länge kan jag visa upp min outfit jag bar

image1410

Den lilla svarta

Detta är klänningen jag kommer bära ikväll på båten, Den har ryggurringning bak och ett linne under, vida armar som jag älskar. Kommer från Gina tricot och kostade 199 riksdaler, som vanligt är det jättesvårt att fota svart, men kommer fotas endel ikväll på båten hoppas jag, så imorgonkväll kommer det upp bilder som förmodligen är bättre, man kan aldrig veta ;)



image1409

Torsdagens

image1408

Svar på tal

Har läst igenom era frågot nu och tänkte att det blir nog bäst om jag gör ett inlägg med svaren så slipper ni sitta och leta upp just eran fråga. Jag kommer att svara så utförligt jag kan på det ni vill veta.
Here we go


Fråga från Sandra:
hej.
Du skriver ganska ofta om din pojkvän, hur länge har ni varit ihop?
Kan du inte göra ett inlägg och lägga upp bilder på de skor/stövlar du använder mest?
Ha det bra!!

Svar: Jag och Emil har varit tillsammans i 1år och snart 3 månader (blev tillsammans 7/11-06)
Absolut kan jag göra det, har dock gjort inlägg om mina
skor och stövlar förut, men det tilkommer ju nya hela tiden så visst kan jag välja ut mina favoriter så dom kan få glänsa lite extra :)



Fråga från Anonym:
När förlorade du din oskuld?
Vad går du för linje?
Har du syskon?

Svar:  Jag var 15 år och det var med min dåvarande pojkvänn som jag var tillsammans med ungefär 1år.
Jag går Medieprogrammet (fråga mig inte varför) När jag valde tyckte jag att det känndes roligare än plugga sam då Media innehåller många av Sam-ämnen men även lite praktiska roliga ämnen, som Foto, mitt favorit!
Jag har en lillasyster som är 15 år, nämner henne ibland här på bloggen :)



Fråga från Maia:

Hva er din favorittfarge?
Kan du lage et innlegg med dine hudpleie- og hårfavoritter?

Svar: Jag måste nog vara tråkig och säga svart, svart går till allt och är en färg jag alltid har trivts i!
Det kan jag absolut göra, kul med tips! Skönhetskattegorin uppdateras det på tok för lite i.



Fråga från Tilda
Var får du all inspiration ifrån? :)
massa kram

Svar: oj vilken svår fråga, det kommer från lite varstans, mycket ser jag hos olika modebloggar, men jag fastnar inte för allt. Kollar väldigt mycket på folk på stan också eller varstans ute som helst faktist. Snappar upp det och lägger på minnet för att sen leta runt i butiker. Kollar även med jämna mellanrum på H&M,s Laredoute och andra nät-shoppar.  Mycket i klädbutiker blir det för min del säkert minst en gång i veckan, det kommer in nytt varje dag, jag är heller inte rädd för att gå fram och fråga var folk köpt sina kläder. 
Att se hur andra mixar och matchar ger även inspiration och tips så man kan knåpa ihop något liknande av det man redan har i garderoben, desvärre är jag ofta ganska hungrig på nya plagg, så det bli shopping!





Fråga från Anonym:

Hur mycket shoppar du för i månaden? :)


Svar: Det är helt olika, jag är en fattig student höll jag på att säga, men studiebidraget kommer man inte så långt på. Dock är jag väldigt ekonomisk även om det ser ut som jag handlar upp allt, ser alltid till att ha några tusen i "reserv" som jag så fint kallar det. Men vad kan det bli runt 700-1000kr




Fråga från Anna:

Hur många seriösa föhållanden har du haft? hur träffades du & Emil?
´Hur länge har du & Emma varit bästa vänner och hur blev ni det?
Hur är din och din systers relation? Hur tror du att det är att ha dig som storesyster?
Vilken är din favoritfilm?
Vad lyssnar du för musik?
Många frågor...hihi =)


Svar: Jag har haft två seriösa förhållanden varav dom båda varade över 1 år, är inne i ett nu, som du själv nämnde, men Emil. Vi träffades på ett lite lustigt sätt. Han hade gått i samma klass som en gammal barndomskompis till mig. Sen började han i skola nära min på gymnasiet, vi käkade ute på samma ställen under luncherna och jag med mitt skarpa minne kännde genast igen han och vinkande o hälsade. På den vägen var det. Vi snackade endel på msn och det började faktist med att vi pratade om våra gamla förhållande som precis hade passerat eller höll på. Men visst var jag flörtig av mig det kan jag inte förneka, jag bjöd hem han helt enkelt!

Jag och Emma  har kännt varann i 6 år nu och det började med att vi hamna i samma klass när vi börja 6:an, det var rätt jobbigt i den klassen där i början, mycket skitsnack speciellt bland tjejerna och allt var så nytt. Både jag och Emma mådde ganska dåligt och även där började det nog med att jag bjöd hem henne. haha. Hur som helst "fann" vi varandra i den där jobbiga tillvaron och nu känner vi nog varandra mer än jag känner någon annan tjej här på jorden.

Min systers och min relation blir bara bättre o bättre ju äldre vi blir, jag tror det är så. när man va mindre va det ganska mykket tjaffs och gnabb men nu pratar vi nog om det mesta även om jag är lite för öppen av mig och frågsam ibland tror jag hon tycker, men om ett tag så kanske hon släpper lite mer på tyglarna också! ;)
Att ha mig som storasyster? Jadu, bra hoppas jag! Hon gillar nog min garderob iaf ;) haha

Min favoritfilm är absolut
The notebook, jag älskar romantiska filmer med känsla i och det här är bland det finaste jag sett, har du inte sett den så se den!

Jag lyssnar på nästan allt möjligt, ja vet, låter tråkigt att säga så men jag gör faktist det, altl som går att dansa till! Men ävne lugn musik. Skulle snarare vara lättare att säga vad jag inte lyssnar på, hårdrock och klassisk





Fråga från Kajsa:

Vad vill du jobba med i framtiden? Hur står du politiskt?

Svar: På den frågan kan jag inte äns svara, jag är som ett stort frågetecken har ingen som helst aning, skulle vara kul att jobba med något inom inredning eller kläder absolut, det är alltid roligare med något man är intresserad av.
Politisk, jadu. Får nog säga att jag inte är så insatt, förra valet var jag för ung för att rösta men om jag skulle få styra skulle det nog vara någonstans mittemellan det vi lever i idag och hur sverige styrdes förra valet. Kanske med lite mer miljöinriktning, skärpning!




Fråga från Anonym:
Vilket ord beskrivet dig bäst?

Svar: Jag är nog inte rätt person att svara på det, så himla svårt att ta ut något speciellt sådär om sig själv men kanske utåtriktad eller envis eller..? Gu vilket tråkigt svar, får spåna på det eller fråga någon annan ;)




Fråga från Jennie:
Brukar du träna hemma? Isf vad? :) Du verkar ha så vältränad kropp så jag antar att du tränar en hel del. :)

Svar: Hemma hos mig menar du? Neh det gör jag inte, skulle isf vara om stretcha räknas men brukar bli dåligt med det också, känns som jag bara blir mer och mer ovig, men jag försker ju pga dansen. Va gullig du är som tycker det, det tar jag som något jättepossitivt att någon ser mig så! Jag har dansat sen jag var 4år ungefär en gång i veckan annars tränar jag väll int så mycket, kör aerobics på friskis så det blir väll kanske att jag tränar 2-3 ggr i veckan. Det mesta som gör att jag "håller mig i form" utöver det är nog maten, en jätteviktig bit tycker jag och borde vara viktig för alla.




Fråga från Lindah:

Hejhej, tack för en bra blogg! :)

Jag undrar:
1. vad du använder för hudvårdsprodukter?
2. När och hur träffade du din pojkvän?
3. Hur lång är du?
4. Har du/haft/inte behövt tandställning?
5. Kan inte du lägga upp fler bilder på ditt rum? :D
6. Mer skönhets tips i bloggen kanske? :)

Lite frågor och allmäna tips för att göra din redan bra blogg ännu lite bättre!

kram!

Svar: 1. Jag använder inte så mycket faktist använder en serie från aco med rengöring dagkräm och lite sånt men jag hade tänkt att göra ett litet inlägg över det, då även andra verkar intresserade, så det kommer! :)
2. Har svarat på det i frågorna ovan, kan dock tilläga att vi bara träffades en vecka sen blev vi tillsammans, men lillasyster påpekade även att hon trodde inte det skulle bli något seriöst mellan oss just pga den spontaniteten.
3. Jag är kort, som du kanske sett på dom flesta bilder, 163cm
4. Vilken speciell och knasig fråga, kul ;) Jag har haft tandställning japp, dock inte såndär räls eller vad man kallar det, inget för framtänderna alltså, utan jag hade korsbett sa dom att tänderna längst in biter snett vilket kunde göra att man gnissla tänder om nätterna, inget som syntes utanpå alltså så det var rätt tråkigt att behöva den där plastskenan i typ 1 år.
5. Jo det kan jag absolut göra, även om det inte riktgit ser ut som jag vill, hade varit roligare att få visa upp en egen lägenhet! Haha, men det blir som det blir när man ska klämma ihop det mesta på 12 kvadrat, man får göra det bästa av situationen :)
6. Ja, den kattegorin gapar ganska tomt, gäller att komma på något bra bara, ni får gärna tipsa mer om vad ni vill se där! :) Jag ska försöka spåna på lite nytt.





Sådärja, det tog sin lilla tid trots att det inte var så många, hoppas ni blev nöjda med svaren, nu blir det hopp i säng för min del! Chao och kramar på er :)




 


Årets Outfit- 07!

Tadadamtamtamta!
Årets outfit röstades fram och blev denna

Bar denna klädsel i november
och var mest något jag slängde på mig för att följa med lillasyster till älvsjömässan (välja gymnasium)
men även det kan gå bra också, det kanske gäller att inte tänka för mycket ibland.
Bekvämt är också snyggt!

image1407

Jensen

Nu ska jag snart bege mig in till stan, ska träffa älsk och käka på Jensen, gu så gott! Var säkert i sommras vi gjorde det sista, kan inte beskriva hur god deras mat är. image1406


Därefter blir det nog kolla runt lite, ska bla köpa lite nödvändiga saker som hårspänen. Ska också ta ut pengar så jag har inför resan imorgon, gillar inte att betala med kort på uteställen.

Sen blir jag nog kvar inne i stan till ikväll då jag har dans (har flyttat från måndagar till onsdagar) Vettetusan hur det ska gå med min överansträngning eller inflamation i vaden, det går verkligen inte över men carro (dansläraren) ville kolla på den o se så det inte var något allvarligt. Är hemma igen runt halv 11 ikväll, då blir det räkna röster och svara på frågor!

Ha en bra dag, kram!

City

image1403 image1404

                                  


  Randig tröjja, H&M
  Dubbla strumpisar, LIndex & H&M
  Hjärt-halsband, Fått av Mamma
  Halsduk, Kappahl
  Svart trenchcoat, Vila
  Svarta lackstövlar, Second hand
  Stor brun väska, Wedins (danskläderna i)

kryssning

Ímorgon bär det av med kryssning, vi blir 12 tjejer tror jag då vi ska fira Camilla som fyller 19år! Så då vet ni vart ni har mig torsdag-fredag, kommer självklart att visa innan jag åker lite outfits inför kvällen och sen ska vi väll försöka fota lite när vi är där också :)

Silja Festival

image1402

Ställ frågor och rösta!

Jag svarade inte på frågorna ikväll utan tänkte att ni kunde få lite mer tid på er att ställa några fler imorgon. Då svarar jag självklart på dessa, antingen i kommentarsfälltet eller gör ett inlägg, beror på hur många det blir.

Sen vill jag även påminna er om att imorgon kommer jag räkna ihop rösterna för årets outfit, så passa på att Rösta lite mer imorgon så gör ni mig glad! :)


Nu blir det nanna kudden för mig, eller rättare sakt läsa boken, har börjat på en ny by the way, som Emelie lura mig på!

Gonattkramar!

Öppna tår i vår

I vår är det öppna tår som gäller, både på ankelboots och pumps. Jag har haft lite svårt med detta förut då jag tykker fötter eller rättare sakt tår är ganska fult att visa, men med fina nagellack och välvårdade fötter kanske även jag vågar mig på några sånna skor (skulle inte förvånas då jag i slutändan köper alla skor som jag för eller senare fastnar för!)
image1401
Tycker dessa skor med kilklack är jättesöta och även dom har öppen tå










Kommer från H&M och kostar 149:-
Ett kap enligt min mening för skor!





.


Skådespelare

Gick nyss in på aftonbladets hemsida, tänkte checka lite av modesidorna , var ett tag sen. Men fastnade på förstasidan där jag såg att skådespelaren Heath Ledger som jag mest minns från filmerna tio orsaker att hata dig, Cazanova och såklart Brokeback Mountain har hittats död i en lägenhet på Manhattan. Mer än så framkommer inte om själva dödsfallet, men usch. Bra skådespelare var han tycker jag. Du kan läsa om det här

image1400

På spaning..

image1399
...med bridget jones, går på tv nu ikväll, har iof hållt på ett bra tag, men var bara tvungen att skriva om den då den är så bra, eller rättare sakt hon spelar så bra! Tänk att behöva gå upp så mycket i vikt för just en film också, charmigt gör hon det!

Vilken tycker ni är bäst, första filmen eller denna?




.

Vad bär du på natten?

Vi sover en stor del av våra liv och så vitt man inte har sömnproblem så är dessa sovtimmar underbara, men vad bär du egentligen halva tiden av dygnet?
 
Vi (jag) är väldigt noga med vad vi klär oss i på dagtid för att trivas, känna sig fräsh osv. Fick nämligen denna lite lustiga tanke när jag rotade omkring bland mina sovkläder. Hittade ett nattlinne, brukar mestadels sova i utslitna avklippta t-shirtar men man kan faktist klä sig fint nattetid också, men kanske handlar det mer om bekvämlighet före detta. Jag vet inte, detta nattlinne är både sött och bekvämt och hur gammalt som helst dessutom

image1397


Vad bär ni för plagg om natten?

(Glöm inte att ställa frågor i
frågeinlägget)

Vem är Johanna?

Om inte för er så skulle det vara kul för mig, och jag tror som sakt att ni trogna läsare sitter inne med åtminstone en liten fråga? Inte kan man läsa om en person flera ggr i veckan utan att undra över något?

Så jag tänkte köra en liten ja vad kan man kalla det, fråge inlägg, jag kommer svara på i stort sett allt om det inte blir alltför privat men det tror jag inte, jag är ganska öppen av mig! :)
Jag tycker iof att man kan få fråga om vad man vill i vilket inlägg som helst men om man inte kännt sig manad hitils så är du kanske det nu?

Fråga på!


image1396


Gammelrosa

Har ändrat designen lite på bloggen, tröttnar så lätt men brukar inte orka ta mig tid trots att det är ganska kul att hålla på och ändra, dock får jag bara beslutsångest så det slutar oftast med att jag byter tillbaka till det jag hade innan, men nu är det iaf Gammelrosa med lite mönster i här på bloggen,
 vad tycker ni om det? Hiss eller diss?

Randigt

image1391
♥  Randig tröjja i ekologisk bomull, H&M LOGG
♥  Ribbade strumpbyxor, Åhléns
Halsband, Snö of Sweden

Horoskop

Var längesen jag kollade mitt horoskop faktist, tycker dock det är ganska kul att läsa ibland.
Jag är Oxe och såhär ser mitt horoskop ut för denna vecka (4)

Oxen (20/4- 20/5)image1390

Din vilja att utforska världen omkring dig är större än vanligt den här veckan och du kan lätt få lust att planera framtida äventyr och resor. Bli inte besviken om möjliga reskamrater inte helt och hållet delar din entusiasm. Låt inte dem hålla tillbaka dina högtflygande planer utan planera själv om så krävs, så får de ansluta senare när de ser hur roliga dina framtida äventyr faktiskt kommer att bli. 


Och nu  dags att analysera detta, måste vara mina sistaminuten resor som jag kollat sisodär 3 ggr om dagen på alla resebolag som dom snackar om, och inte är någon sugen på att följa med heller, det talar ju horoskopet gott och tydligt för, men inte ska jag sura för det utan beställa en resa för mig själv?... Aldrig i livet!

Vill du kolla ditt horoskop också? Kika in
här
 

Välkommen till familjen

Jag vet inte om ni minns det? Men fick ju i julas en gitarr, blev dock tvungen att byta den men Idag kom den nya!'
Nu blir det slut på pianospel (nä blir det nog inte) men Gitarren kommer säkert få en del av min tid, problemet är bara att jag måste stämma den med min den här
mojjängen, någon som vet hur man gör?

image1389



























.

Tisdag it is

Tjofaderittan på er här i stockholm är det snö!
Jag sov medans allt detta skedde men pojken min har ringt och klagat på morgonen med stopp och förseningar i trafiken med bussar och tåg och vet inte vad.
Visst är jag glad åt snön som vi saknade lite där under decembertid men min plan var egentligen att fota en "höstbild" nu i veckan (ligger efter i min Foto-kurs och glömt tagit höstbilden!) Men nu sket ju det sig som sakt, vi får se hur länge snön ligger kvar..

Ni
röstar på  bra med årets outfit och jag blir jätteglad för alla dessa kommentarer(!) Kan ni inte kommentera så mycket i varje inlägg? fniss.

Hur som helst så har jag en liten idé, vet att många andra bloggare har gjort det här men kanske något ni skulle kunna vara intresserade av också.. Jag får fundera lite på det ett tag och så tar jag upp det ikväll när dom flesta är hemma.

Nu blir det dricka pepparmint té! Chao

lika trött som imorse

Jag har percis kommit hem från skolan, sent sent, ska åka iväg till dansen om ca 1 timme men har så j*vulskt ont i benet, vaden alltså, fick det efter step-passet vilket jag då trodde var träningsvärk men efter jag suttit ner sisodär 5 minuter och ställer mig upp kan jag inte väckla ut benet för att det gör så ont, det går inte heller att röra vid det utan att jag skriker..
Pappa tror på att det är en inflamation så jag har smörjt in med voltaren och tagit en tablett. Lagom till första dans-träningen dessutom. Vi får se hur mycket jag kan vara med under träningen.

Well well, ni har väll inte glömt att fortsätta rösta på
"årets outfit" som ni kan rösta på fram till onsdag! Vi hörs senare ikväll, chao!

Foto

Tog denna bild på Emelie under fotolektion, blev så nöjd med den så tänkte visa er


 

image1388

Och vad tycker ni om luggen? Jag har länge funderat på en men vågar inte riktigt, tror jag vill spara ut det "övriga" håret lite först, men attans så snyggt det är på henne

Sömn

Jag är i stort behov av sömn idag, känns som jag inte äns gått och lagt mig och nu är det morgon. Ny vecka, nya tag eller hur är det man säger? Ikväll börjar dansen oxå så jag har absolut inte tid att vara trött!
This is how i look!

image1386

Min kära basker
Grå kofta, H&M
♥ Långt svart linne, Gina tricot
♥ Kort kjol, H&M divided
♥ Strumpisar, Lindex & H&M
♥ + Favoritarmbandet, Present


Strosa runt längs strandkanten?

Ja tack!

image1385

Singing bee

image1384


Såg nyss programet singing bee på på 3:an och jag måste verkligen säga att det var underhållande! haha
Skulle själv vilja vara med faktist då sångtexter sätter sig direkt när det gäller mig,
till skillnad från namn som jag är riktigt dålig på.
Skön kille var det iaf som vann!

Har ni sett programmet någon gång?

Bloggkoll

Bloggkoll är en sida där du kan registrera dig och prenumenera på bloggar, du ser när jag uppdaterar! Håll koll på min blogg genom att klicka här

Nyttig Pizza

image1383
Jag och syster stog för maten ikväll, vi lagade hemmagjord pizza (fullkorn och siktat dinkelmjöl i) såklart, så ni som tycker det här med att nyttigheter bara är tråkig mat så kan jag motbevisa att man kan minsann få äta pizza iaf! Mums vare :)



.

Promenix

image1382Nu blir det ut på prommis med Emelie, därav denna klädsel. Bekvämt och redo för en promenix!

Tjohopp!






♥ Vitt baslinne, H&M
♥ Grå tröjja, Gina tricot
♥ Jeans, H&M divided (insydda till stuprör)
♥ Sneakers, Reebok














.

Lördagsmiddag

Snart ska vi ha middag här hemma, med lite gäster.

Till förrätt skulle det bli våfflor tror jag,
varmrätt: potatisklyftor i ugn, färsk lax från siljan (mitt landställe), romsås, sallad 
Efterätten vet jag faktist inte om, hörde något om fruktsallad dock :)

image1381

Ha en trevlig lördag på er!






.

Blås och regn

image1378

Träningsoutfit

image1377
Nu är det dags för step då, första gången, men det går nog bra.
Har ju aldrig visat vad jag använder för kläder när jag tränar,
det brukar iof  vara olika från gång till gång, men idag är jag klädd såhär



♥ Gult långt linne, Gina tricot
♥ Magtröjja, H&M
♥ Vit sport-bh, Stadium
♥ Leggings, Gina tricot
♥ Dansskor, Dance and gym shopen












.


Hurrtig!

image1376
Nu blir det hopp i säng för min del, klockan är nästan 12 och imorgon vid halv 12 kommer jag befinna mig på ett step pass, ja ni hörde rätt, en lördag "morgon" är man hurrtig eller är man hurrtig?

Det känns skönt att få en bra start på dagen iaf, varför inte när man annars gärna sover bort halva. Hur som helst har jag och Emma aldrig testat på step förut, någon som kört det? och kanske har en kommentar att komma med :) Annars får vi väll se imorgon som sakt.

Natti natti på er, kram


rätt ska vara rätt

Kvällen har spenderats framför tv:n, lets dance. Ett helkvälls-program med alla dessa pauser imellan, hur som helst var det rätt par som åkte, tycker att det ska vara rättvist och inte är det rätt att någon som knappt rör på fötterna får stanna kvar.

Karl-Petter är lika skön som vanligt i sina kommentarer tycker jag, men bästa paret ikväll var nog endå tony och hans danspartner.

Såg föresten nyss att jag "låg uppe" på
streetstyle igen, spana in vettja! :)


Vilken blir det?

Ni kanske inte kommer ihåg omröstningen som jag hade här på bloggen för ett tag sen?

Det gick iaf till såhär att ni fick kolla igenom alla mina outfits som jag bärt under det gågna året 2007, sen fick ni skriva en kommentar och rösta. Jag har nu kollat igenom dom outfitsen ni gillade bäst och det blev lika mellan två! Därför kör vi nu en liten omröstning igen på just dom här två outfitsen och det är  upp till er att utse den bästa av dessa två.

Here we go, rösta på!

Vilken outfit tycker du ska bli årets outfit?

1.

image1374





2.

image1375


1an eller 2an?

(Röstningen håller på fram till onsdag (23) nästa vecka, rösta på!)

Min dag

Det blev en tripp med Emma idag, vi checkade några affärer och som vanligt kunde jag inte hålla mig så förutom en sport-bh så blev det lite roligare saker från Gina tricot, ni får hålla er ett tag så lägger jag upp bildern sen! :) Vi åt även goa skagenbaugetter o hade mysigt, friday it is!

image1373

Happy friday

Japp idag är det fredag och jag är på bra humör, ska alldeles strax kila ner till bussen och åka iväg lite med Emma, checka lite affärer kanske och äta lite gott. Idag går jag klädd såhär, ni känner igen outfiten säkert ;)

image1370        

image1372

♥ Tisha med tryck, Zara
♥ Jeansshorts, Crocker
♥ Strumpisar, Lindex och H&M
♥ Ankelboots, Din sko
♥ + Armband, present av älsk
Väska, Charmant

Tränings-bh

image1369

Jag har funderat ganska länge på att skaffa mig en tränings-bh trots att jag dansat enda sen jag va liten så har jag aldrig skaffat mig en.. Men som sakt, nu när jag och Emma kommit igång ganska mycket med övrig träning så är det faktist ganska bra, för det första så är det obekvämt med en vanlig bh, sen så slits den ju en hel del.

Frågan till er är då om ni har några tips på bra sport-bhar, jag vet att det är en hel djungel där ute, vad använder ni för sort när ni tränar?






.


Jag kan inte låta bli

Igår satt jag säkert inne på alla resebolag i flera timmar och kollade sista-minuten resor, jag vill verkligen bort härifrån, och det är nu! Till värmen och solen, vattnet och dom ljumna nätterna.. Det är så grått här hemma och det är ingen rolig nyhet att veta att det kommer se ut såhär ett bra tag frammåt. någon som vill följa med?

image1368
Mallorca 07

sweet

    image1364    

             image1365    image1367   

♥ Basker, Kappahl
♥ Tisha med tryck, Zara
♥ Puffig kjol, Syrrans garderob
♥ Grå kofta, H&M (julklapp av syster)
♥ 2 par Strumbyxor, Lindex & H&M
♥ Pumps i mocka, H&M (NYA)


        

Tro, hopp och kärlek..

image1363
.. är en film som går på 3an just nu, då jag är så dålig på namn (eller hur emil!;) så visste jag inte om jag hade sett den eller inte förrän den började och nu när jag endå börjat kolla kan jag lika gärna se klart den, har för mig att den var rätt bra faktist.

Imorgon är det torsdag och snart helg igen, jag känner verkligen att jag måste komma ut och göra något imorgon, checka lite affärer vore inte helt fel, börjar bli lite nojjig här hemma har inte kollat läget i någon butik på säkert över en vecka! 9 dagar kvar till lön...

Gossip girl

Jag har ju läst alla Gossip girl  böckerna och tycker dom var jättebra, aningen ytliga, men sånt gillar jag, lättsam och kul läsning! Hur som helst kommer gossip girl som serie till Sverige och startar tisdag 29 Januari på kanal 5 , det får vi inte missa!

image1362

Ge mig

Jag brukar försöka hålla det hyffsat strukturerat i mitt rum, jag trivs bättre då. Men det finns ett ställe där det inte är den minsta struktur, bland mina kläder och skor! Vad ska man göra om man har ett rumt på 12 kvadrat där det får plats två inbyggda garderober, en byrå och en klädhängare? Till råga på allt kom pappa in med en påse fylld av mina stövlar häromdagen och sa "det här får du ta hand om, finns inte plats för i hallen längre" jahapp?
Jag är verkligen i behov av en Walk in closet, snälla ge mig!

image1361

Chokladbollar

 Jag och älsk har gjort chokladbollar, dom ligger i kylen för tillfället men snart blir det nog att provsmaka!
Choklad är något som alltid går hem trots att jag snålar, vilken sötsak är eran favorit?

image1360












.

Småblommigt

image1359

Småblommigt på klänningar och söta kjolar är hett i vår och sommar, jag kommer åtminstone satsa på ett sådant plagg, helst en kort vid kjol eller en klänning i samma stil. En vänn till mig klickade hem
denna för inte så längesen, söt och nätt  tycker jag och finns att köpa hos H&M för 298:-

Jag som älskar baskrar

image1358
Denna söta sak finns hos Lindex för endast 69:-
Jag har inte testat den men på bilden ser den iaf lovande ut!
Finns i vitt också om jag inte minns fel, måste checka nästa gång jag ska in till stan, sockersött!

Lack


Att lacka naglarna är så snyggt, speciellt på alla andra! Men nu har jag faktsit gått och funtat på att köpa mig ett image1356snyggt lack i någon mörkare nyans. När jag väl målar naglarna blir det mest i genomskinliga eller små ljusrosa färger mestadels för att jag inte har velat att dom ska synas så mycket, då jag har så svårt att hålla dom långa trots mina
kurer hit och dit men även för att mörka lack måste underhållas så mycket när det går bort.
Hur som helst, min vän Emelie bär Mavalas färg las vegas och den gör sig så läcker!.. iaf på henne


Lackar ni naglarna? Isåfall i vilka färger?

.

Marc jacobs väska

Väskor väskor väskor, lovely!
Imorgon kan du vara med och tävla om väskor bla, en marc jacobs clutch . inte helt fel kanske? Tävlar gör du
här

image1355













.


Illustrator

Jag övar på med illustrator och har hitils gjort en bild, det tar ju timmar?
Den här bilden ska iaf föreställa
denna bild. Lite likt är den väll i alla fall? :)
image1354

I huvudet på Gynning

image1353


Jag kommer att sitta bänkad ikväll då 
I huvudet på Gynning börjar på kanal 5.
21.00 alltså, d
et får ni inte missa! Jag är iaf lite nyfiken om hur detta program kommer att bli. Vi får vällan se!

Nu är det ljust igen..

.. åtminstone på rummet! Fixade ju till lite idag, ut med julen. Nu är det vitt och fräsht blandat med nytt och gammalt :)

image1349
image1350

image1351

image1352

Jag är en friskis!

Nu sticker jag iväg på ett aerobics-pass! Hörs ikväll coolingar ;)


15 Januari

Dagens outfit hämtar jag inspiration från häromveckan då jag såg en liknande outfit på någon som strosa runt inne på H&M, så det snappa jag upp fort. Varför inte bära en vanlig top under en tubtop? Kom att tänka på min långa från gina, som både fick bli kjol och linne i ett. Japp, man tager vad man haver!

image1348

ordning och reda

Nu blir det bort med julen för mig, vet att det skulle gjorts i helgen egentligen men låg ju i migrän, så nu tutar och kör jag, kanske fotar sen (?), har ju faktist nya påslakan ni inte sett, nya ljusstakar, blommor och lite smått och gott! Till städ och fix-stämning kör jag denna playlist

♥ Måns zelmerlöw - Brother Oh Brother
♥ MC solaar - La Belle et le bad boy (sex and the city finale)
♥ Säkert - Vi kommer att dö samtidigt
♥ Mauro scocco - Kall stjärna
♥ Vincent - miss blue

Några tips på mer sköna låtar?

love it

Har sattit igång lite med illustrator, var länge sen jag sysslade med, men lite har man ju kvar i minnet. Det är kul som tusan och så fort jag knåpat ihop nått kommer jag visa upp det här på bloggen :)

Men nu sängen, har bara några sidor kvar i boken nu, spännande. Gonatt på er söta!

Outsiders

Sitter och kollar på outsiders, där det handlar om överviktiga och onyttigheter . Folk som får bekräftat att om dom inte går ner drastiskt i vikt kommer dom att dö i förtid, och det snart. Det nämns även att 1 miljon svenskar kommer dö i förtid pga detta beteende. Jag tycker det är hemskt och tragiskt, jag verkligen hoppas att dom som lider av detta tar hjälp och om inte annat dom som det inte gått så långt för, tar tag i det, nu!

image1347

Va önskar ni?

Såg i förrgår att det steg med nästan +200 i beöksantalet, märkligt tänkte jag. Men så hittade min vänn Emma mig på streetstyle's min stil igen. Hade helt glömt bort att jag skickat in där runt nyår, men det hade tydligen kommit upp iaf. Där visade jag upp min nyårsoutfit (väl passande tänkte jag då jag skicka in några dar efter nyår)


image1346

Vad jag ville komma til var att det skulle glädja mig så extremt om alla dessa nya besökare ville komma tillbaka, men visserligen är det svårt att få det att inträffa, små klick små klick.

Men trots det ökar det lite smått i statistiken och lite nya besökare får jag allt varje dag.
Jag kämpar för att göra bloggen bättre, därför undrar jag, vad önskar ni? Om ni fick bestämma lite mer (självklart ni får!;) om vad som ska synas här på bloggen? Spåna spåna, alla kommentarer och önskemål är välkomna

Kram på er, mina trogna och nya läsare :)

14 Januari

Det hänger fortfarande i ögonen, jag kan inte förstå, är det en förkylning jag håller på att råka ut för? Nu blir det iaf back to life, jag staplade mig upp imorse så då kan jag lika gärna palla med skolan också. Såhär ser jag ut idag. Hejj svejjs!

image1342

Kofftan är från Indiska, den lilla kjolen som tittar fram är som vanligt från H&M, strumpbyxorna kör vi i två-pack denna vintertid (Lindex och H&M)

Arn

Innan jag stänger ner datorn för att återgå till sängen tänkte jag berätta om att jag var på bio igår, såg Arn, jag är inget stort fan av äventyr/krig eller vad man kallar det men denna var hur bra som helst, kärleken i dessa filmer är obeskrivlig, att filmen dessutom var på Svenska gjorde den ännu bättre, enligt mig, Jättebra film som jag gärna skulle se igen, trots att jag såg den igår. Gå och se den!

(går inte att lägga upp bilder, blogg.se krånglar!, därför blir det lite tråkiga inlägg med bara text)

Uppdater med kärlek kärlek kärlek!

image1343

tomt i bloggen

Ja, det har blivit ganska tomt på bloggen idag, inga inlägg, anledningen till detta är att jag inte sov en blund inatt.. Har haft migrän enda fram till nu, det börjar släppa lite men känner mig fortfarande helt matt. Det enda jag har gjort hela långa dagen är att tillbringat tid i sängen, för mycket tid. usch vad jag hatar denna huvudvärk och trycket i ögonen.

Senaste timmarna var jag iaf tillräckligt kry för att slå på en film, gissa vilken? The holiday såklart, en av dom bästa, underbar film

Jag tror jag spricker

Nyss hemkommen från farmor och farfar, Farfar fyllde år, så det blev smörgåstårta, bara det satte klump i magen när man fått i sig några bitar och till råga på allt så blev det bullar, kakor och daimtårta därefter.

Det blev för mycket helt enkelt, min kropp är inte van vid såntdär, men vad gör man inte när farmor kollar så vädjande på en.. Tur att vi människor bara fyller år en gång om året iaf!

Pumps

En tjejs bästa vänn, skor! 
Shoppade ett par nya pumps i veckan (sammtidit som jag köpte
klänningen) Har ju ett antal pumps redan, Men dessa är inte riktigt som dom andra, jag köpte mig faktist ett par i mocka ,vilkat jag inte har några i, plus att dom har låg klack (5cm ungefär) Alla mina andra pumps ligger på 9-10 cm så dessa tänkte jag kunde vara en bra investering, användbara för heldagar på stan tex, i sommar och vår, gu va jag längtar till våren!

Såhär ser dom ut iaf, 400 riksdaler på H&M

image1341
Sockersöta, eller hur?



12 Januari

image1340

♥ Svart klänning, H&M trend (NY)
♥ Gråa strumpisar, Åhléns
♥ silverhalsband, köpt på Rhodos
♥ Silverarmband, Present av Emil

Lördag i januari

image1339
Hej på er, idag är det lördag, men känns nästan som söndag.. Det är helt grått ute, iaf här.

När ska det börja vända igentligen? mörker mörker mörker.. funderade på att ta ner alla julsakerna o sätta upp nya gardiner, byta till mitt nya påslakan, fräsha till lite helt enkelt, men på nått sätt vill jag ha kvar ljusstakarna och allt det där som lyser upp den mörka  vardagen.

Skulle passa med shopping denna lördag för att pigga upp, men inte äns det har jag speciellt lust med? Hör och häpna. Jo föresten, shoppade ju lite nu i veckan, kan visa er bilder någon gång under dagen. Trevlig lördag på er, min söta läsare :)


Snö of sweden

Tänkte passa på att visa detta smycke då jag bärde det idag, nämligen ett halsband som jag fick i julklapp av Emils mamma och pappa, märket är snö of sweden, gulligt och fint halsband som lätt kan klä upp en mer vardaglig outfit

image1338

Lets dance

image1337


Japp, ikväll var jag bara tvungen att kolla på ny-starten av lets dance, följde ju bonde söker fru under hösten och kunde inte låta bli att kolla när Karl-Petter skulle vara med, grisbonden själv. haha. Och kul var det o se, vilken stil!
Tror dock inte jag kommer följa kommande program speciellt angagerat, skulle väll vara avsnittet då salsan äger rum! gu va jag saknar den, det bara sprätter i kroppen av att se alla latin-afrikanska-kubanska, skit samma influenser iaf! Man kan inte göra annat än att svänga på höfterna. Hur som helst, aningen roande iaf  :) Snygga kläder har dom också ;)

God mat

Idag har jag minst sakt ätit god fredagsmat, till lunch gjorde jag och Emma räkmackor. Kan inte säga hur mycket jag älskar skaldjur, men väldigt mycket iaf! Räkor och kräftor är favorit.

image1336













Till middag blev det fredags-tacos, mums! Kanske blir det godis ikväll, jag vet inte. Jag har nämligen hittat på ett slags godislöfte till min gottegris till pojkvänn, endast en dag (fredag lr lördag) i veckan får man äta godis (chips,choklad etc) och självklart hakar jag på det löftet som stöd utan probem, så vi får se vad han väljer, godis idag eller imorgon :)

Nu blir det kolla tv och film, mysig fredag på er! :)

Om ...

..det endå vore mitt rum det här, eller rättare sakt mina! Alla tre faller mig i smaken ypperligt fast på helt olika sätt.

image1333

Stort!, stor säng på ett stort utrymme med vit inredning därtill, sängen har jag redan.. så då saknas väll bara rummet helt enkelt!




image1334

Eller varför inte det här, hur harmoniskt som helst enligt min mening, dom vita små plädarna på vardera sida av sängen är pricken över i.



image1335

En känsla av nostalgi, behöver jag säga mer?


Vilket sovrum föredrar ni?

träning

Nattinatt tajm blev det nästan på direkten, har varit hemma någon timme iof men annars har det vart full rulle hela dagen, är fortfarnade uppe i varv efter aerobics passet, gu så skönt det känndes efteråt, verkligen som att det gav! Började med att vi stog längst bak (Emmas val ;) men slutade med att jag hamnade nästan längst fram, snart börjar ju dansen också, det ska bli skönt med lite rutiner :)
Tränar ni? Isåfall vad?
 Kan vara rätt kul att veta!

Natti natt kramar på er, nu ska jag läsa bok


10 Januari

image1332
♥  Basker, Kappahl
♥  Grå lång tröjja, Gina tricot
♥  Strumpbyxor, H&M och Lindex
♥  Ankelboots, Din sko (men byter kanske till stövlar!)

Härliga torsdag

Vaknade upp ute hos Emil, solen var framme och det är ledig torsdag, imorgon är det fredag!
Ska snart åka hem och äta, byta om (dagens outfit kommer självklart upp) Sen bär det av in till staden med Emma, tänkte checka lite affärer för att sen avsluta dagen med ett aerobics-pass! Känns skönt att komma igång med träningen igen, behövs!

Hörs later, och trevlig torsdag på er :)


Man kan inte ..

... låta bli att drömma.
Det är Januari, julen är över, nyår är över, snön är borta och trots det har vi säkert minst 3 vintermånader kvar framför oss, endå kan man inte låta bli att tänka på sommaren, längta efter värmen, massa minnen bubblar upp. Hittade denna bild som säkert är för 2 sommrar sen, ute på torö, jag kan riktigt minnas hur ljummet det var den sommarkvällen

image1331

9 januari

image1330

♥ Svart halterneck linne, H&M
♥ Svart kjol, H&M
♥ 2 strumpisar, H&M och Lindex
♥ Vit cardigan med guldknappar, Gina tricot
♥ + Guldarmband och Guldkedjehalsband

Illustrera

Jag vet inte om ni alla har sett eller någon gång klickat er in på Elin, det är iaf en tjej som har gjort fantastiskt fina bilder både på sig själv och andra "kända" bloggare . Hur som helst trodde jag först hon målade dom på något vänster och vis men sen när jag fick reda på att hon använde sig av adobe illustrator slog det mig att jag kanske kan illustrera en bild själv? Har nämligen använt mig just av det programet i skolan fast i 1an (2 år sedan) men man kan väll alltid snappa upp sina kunskaper?

image1328

Här var en gång då jag illustrera Ior, den högra är den jag gjorde, men visst är den rätt lik orginalet endå? :)



image1329


Jag illustrerade även denna bild, som är en bild av mig själv (2005)

Hope springs

image1327

Hope springs är en romantisk komedi (vilket är min favorit genre!) från 2003 som går på 5:an ikväll, sitter och överväger lite på om jag ska se den eller ej, kanske är det någon av er som redan sett den? Sevärd eller inte?

8 Januari

image1326              image1325      

♥ Lackfärgat diadem
♥ Vit bastop, MQ sunshine
♥ Blå/lila kofta, Vila
♥ Lacktights, Gina tricot
♥ Nerhasade knästrumpor, Åhléns

Dagens ha begär

image1324
victoria's secret fashion show 2007

Man blir bara inte lite sugen på att köpa underkläder nu. Skulle verkligen
behövas lite nytt i garderoben! Synd bara att dom får in typ 1 plagg av min Bh-storlek
Rena rama
jakten att få tag på en ny BH.. Man önskar ju att man hade kunnat välja och vräka, eller varför inte ta den där?

God Morgon

Sitter med en risifrutti i ena handen och en kopp sylves lilla gröna i andra (té från Gotland). På schemat idag står städa rummet (noga!), men även badrummet som jag lovat mamma. Ska också försöka strukturera upp lite skolgrejjer så jag har stenkoll i fortsättningen. En outfit slänger jag in senare idag när jag grejjat klart här hemma.

Have a nice thuesday!

Fruktsallad

Nu tänkte jag nog ta att hoppa i säng, läsa lite bok och försöka somna.
Tiden går så väldigt fort på kvällarna? Har suttit lite och spånat och ändrat i min CV nu när det är dags för att söka jobb. Ingen som har några kontakter kanske? ;)
Jag har iaf fått i mig en god fruktsallad nu som pappa gjorde, mums!

Nanna sött allesammans, Gonatt kramar :)

Almanacka 2008

Jag tror inte det finnns en enda människa som kan komma ihåg varje liten detalj i huvudet. Jag brukar ha ganska bra minne när det gäller "viktiga" saker som plugg, tider att passa osv. Men det händer ibland att man kan tappa bort saker på vägen.

Därför brukar jag använda mig av skolans "loggbok" men jag har blivit sämre och sämre på det då den är så stor och klumpig att ha med sig. Fick därför nyss en ganska ful och tråkig allmanacka från nån firma som pappa kännde, men den va liten(!) Vilket är det viktigaste! 

Min pyssliga sida fick sig några idéer och jag tänkte göra allmanackan lite mer personlig, men självklart är det man har i tankarna inget som finns hemma. Så det fick bli som det blev, jag rotade fram mitt favorit julklapps-papper och gjorde omslag, klippte ut ett par siffror av vit kartong (2008)  

Och det här blev resultatet!
(Dock vet jag att den kommer slitas endel när det är inslagningspapper, men får ha den såhär tills vidare)

image1323



Smörgåstårta..

..var det som min farfar kom med igår. Både han och Farmor vet att jag älskar smörgåstårta och som liten blev jag även kallad gourmé-unge. På smörgåsbord åt jag mestadels av löjrom och liknande och ögonen tindrade på mig sa dom... Så smörgåstårta är för mig en storfavorit även om det äts väldigt sällan, men det är ju det som gör det så gott! eller hur ;) (unna sig!)

image1321


image1320



 


7 Januari

image1316     image1317

image1318

image1319


♥ Pälsmössa, Åhléns
♥ Vit sjal, (?)
♥ Ull-Kappa, JC
♥ Skinnhandskar, Wedins
♥ svarta strumpisar, H&M
♥ Gråa ribbade strumpisar, Åhléns
♥ Tunika med klädda knappar, Cubus
♥ Skinnstövlar, Din sko
♥ Guldkedja
♥ Guldarmband

stendöd

Jag vet inte hur många timmar jag fått sovit inatt men inte kan det varit många, jag känner mig helt stendöd. När klockan ringde känndes det inte äns som jag hade somnat?.. fy  tusan, varför är det alltid lika jobbigt varje ny skoldag efter lov.. Kunde knappt än sminka mig för det sved i ögonen, så det fick bara bli lite mascara.

Jaja, jag ska försöka få in lite rutiner, ska nämligen söka jobb också, men kan prata mer om det sen. Nu är det skolan som gäller, ska försöka få upp en outfit nån gång under dagen, min kamera laddare är ju borta, men söta Emma skulle ta med sig sin tror jag :)

Have a nice day!

Paradiset

image1315

Sitter precis och kollar på slutet av filmen Paradiset. Har sett den förut men tycker faktsit den är ganska bra.
För övrigt har jag skrivit klart
uppsatsen ikväll. pjuuuh säger jag bara. Så himla skönt att ha den ur världen, även om jag hade kunnat gjort bättre ifrån mig jag vet. Men det är som det är.  Min gulliga farfar har kommit förbi ikväll också, han hade med sig något jag älskar, ätbart. Men bloggar om det imorgon med en tillhörande bild!

Nu blir det små citroner gula!


 

Gonatt på er, kram :)


Socker , en dödsfälla!

Jag har hoppat  runt lite på endel bloggar, särskilt bloggar som jag slumpvis klickat mig in på. Det står om diverse nyårslöften men även om vanlig vardag och jag kan inte mer än tappa hakan när jag ser allt detta pladder om socker och onyttigheter, löften om att sluta fika typ 10 ggr om dagen eller att inte köpa godis iaf mer än varannan dag? antingen är det så att alla överdriver eller så är dessa människor så totalt sockerberoende? varför är jag inte förvånad? ..

Om man säger såhär, nu ska vi snacka mat eller livsmedel kanske det heter, iaf allt vi äter !
Hur peppad och målinriktad blir man av att läsa om allas sötsaker? Snarare sugen va .. Jag kan inte komma på någon gång som jag kommit in på en blogg som skriver om nyttigheter! Jag tror jag aldrig i hela mitt liv ätit så mycket "onyttigt" som jag äter nu. Jösses kanske ni tänker? Och med det menar jag att jag kanske på sin höjd äter godis en gång i veckan? Japp, jag har blivit påverkad, jag har testat ist för att avstå och därför kan jag inte låta bli att nalla i påsen efter sisodär 3 bitar ur älsklings godispåse, men sen är jag nöjd. Jag behöver inget mer. Det räcker?
 
Dom människor som kan stoppa i sig hela påsen utan problem finns överallt nu för tiden. och det skrämmer mig! Ribban höjs hela tiden och vi blir mer och mer motagliga för socker och sötsaker, så man till slut inte kan klara sig utan det. Och för att inte tala om snabbmat? Ska vi  äns gå in på det. Jag har ju iof redan börjat, så mycket snabbmat och ni får ursäkta mig äckligheter som vi i sverige börjat sätta i oss, jag skulle få ångest? Och framförallt mår man inte bättre, man bildar ett HA BEGÄR av fett och socker, ett beroende. Inget du blir piggare av Mår bättre av under längre perioder utan något som är en njutning för stunden för att senare behöva ha igen igen och igen...

Jag säger inte att man inte ska få gotta sig, unna sig ibland, men hur skulle det vara om vi faktist tog till oss ordet IBLAND och gick efter det. Det blir för det första mycket godare, speciellare och mer "festligt" som min farmor skulle uttryckt det. Men framförallt slippa dessa beroenden. Och när du stiger över 40 års åldern är dessa inte bara beroenden utan kan även medföra hemska sjukdomer som medför att man dör i förtid! Går du inte upp i vikt eller påverkas utåt sett nu så betyder inte det att du inte kommer påverkas i framtiden. Och det är när framtiden kommer som det blir svårare, som du är fast i ett beroende. Ju för desto bättre!

Är man redan inne i denna fälla så kan det vara svårt att ta sig ur den, jag kan gott och väl tänka mig det, därför tänker jag ta min pappa som ett ex för att pusha (dom som känner sig en gnutta träffade av detta beroende)

Min pappa var inte sockerberoende, visst åt han godis och chips när det bjöds, men vad han framförallt åt var Midda, den enda måltiden under dagen han, hann med inom jobbet. På fredagar åt vi oftast pizza i min familj,smarrigt va? (vilket dock gör att det sätter sig som en klump i min mage nu för tiden, bara efter halva.)
Hur som helst fyllde min far 40 år, han bestämde sig för att tag i sitt liv, inte sluta äta! Utan snarare börja äta, på regelbundna tider, ungefär 5 ggr om dagen. Träning blev en daglig rutin (springa och cykla) Och vi andra familjmedlemar blev mer eller mindre inblandade.

Jag har inte ätit vanlig vit pasta, eller vad kallar ni det? På säkert flera år, förutom enstaka gånger när man är bortbjuden. Fulkornsris, bulgur och Quinoa är vardagsmat för mig. (varför äta en pasta som ska se mer aptitlig ut för ögat men smakar näst intill lika dant med skillnad att den innehåller tillsatta dåliga ämnen?) Jag äter kött och fisk regelbundet som alla andra, så vad är egentligen problemet? Är det så svårt att avstå från dom där pomesen iaf under vardagarna? Deta handlar inte om att avstå från allt, utan bara att hitta bättre allternativ.
Okej, alla behöver inte vara så antusiastiska som jag, det jag menar är bara att det behöver inte vara så svårt.. Det betyder inte att man måste göra sig av med något, bara äta vid rätt tillfällen! (dvs inte alltid!)

Jag tränar inte mer än någon annan, snarare mindre, dansar 1 gång i veckan och kör jympa-pass kanske max 1-2. Just därför känns det ännu viktigare att iaf försöka hålla sig någorlunda till maten.
Vet ni att en en 50cl
coca cola flaska  innehåller lika mycket kalorier som en halv chips påse? Och att en chipspåse överstiger hela dagsbehovet (kalorimässigt) för vad en tjej ska få i sig under 1 dag.

Glömde föresten att säga att pappa gick ner 30 kilo på 4 månader. Att hans läkare säger att han har toppvärden.

Jag menar bara.. Det är aldrig försent!

Och ni som inte vill läsa detta långa inlägg om kost får gärna hoppa över, jag pekar inte ut någon eller några, bara berättar min uppfattning av det hela


Någon som fick sig en tankeställare?
 
(jag verkar visst kunna skriva om vad som helst förutom uppsatsen som väntar)

Trevlig söndag på er!

Sista dagen..

... på detta korta jullov, har verkligen gått fort.
Vad ska man säga, det är söndag och söndagar är som dom alltid brukar vara, långsama och lagomt hemma-sega. Jag har ju som sakt min filosofi-uppsats som ska vara klar och inlämnad imorgon, jag har kommit knappa halvvägs och jag har ingen som helst lust att sätta igång med den igen..

Har i stort sett gjort allt denna förmidda för att undvika den. Läste i
boken  när jag vaknade runt 11, därefter åt jag tacos från igår, alltså, jag måste bara påpeka hur gott är det inte att käka tacos dan efter till frukost, mums mums, bästa frullen! Under frukosten hamnade jag framför Emil i lönneberga på tvn.. och satt där säkert över en timme och tittade, allt för att slippa dra mig tillbaka hit till datorn och mitt word-dokument.. Just nu har jag fullt upp med att kolla bloggar, jo allt går minsann före!

Det är väll inte bara jag som sysselsätter mig med totalt onödiga saker bara för attt slippa sätta mig in i det man egentligen ska göra?

Fortsätt rösta!

Ni får mer än gärna fortsätta rösta på vilken outfit ni gillade mest hos mig under det gågna året 2007!

Små citroner gula

Sushi för nybörjare är utläst, jättebra bok! Rekomenderar den starkt ;)
Dock så blev det rätt tomt utan nått att läsa. haha, jag som annars läser väldigt sällan.
Emelie gav mig därför en till bok som hon tyckte var bra, Små citroner gula
Någon som läst den?

  Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker Agnes sig stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb i restaurangbranschen, en pojkvän som älskar henne och en bästa kompis som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat

image1314

5 januari


image1313
Kameran
är urladdad och kamera-laddaren är borta.. suck.  Hoppas jag hittar den till imorgon annars går det ju inte att använda digitalkameran. Hur som helst försökte Emil ta en Dagens outfit på mig med mobilen men det blev ingen hit, tycker nästan det känns lite löjligt att lägga upp en bild med såhär dålig kvalité men det får bli som det blir, hoppas ni har överseende med detta!

Just nu är Emma här, vi har lagat tacos tillsammans och ätit en mysig middag, gu så gott det var! :)
Det verkar inte gå någon bra film på tv ikväll som vi hade hoppats på, men men, får se vad det blir, någon som har något filmtips? :)





Långt svart baslinne, JC
♥ Grå kofta med fall(?), Gina tricot
♥ Svarta strumpisar, Lindex



.


Fy tusan..

... vad jag hatar att plugga? Jag gör verkligen det. Sista terminen kvar på sista året under min skoltid, kanske inte så konstigt att man inte pallar mer? Har alltid varit angagerad och ställt höga krav på mig under min skolgång, redan från 1a klass. Men nu har det verkligen tagit stopp.

Idag har varit en pluggdag, har en hel uppsats i filosofi, kan det bli värre? Den ska vara inne till på månda om jag äns ska kunna få betyg i kursen (eller ja, över G alltså) Känns som jag suttit med den hela dagen men inte kommit någonstans.. Huvudet bara dunkar av värk och hade magknip hela natten som var, så blev dåligt med sömn också.

Nu har jag klagat färdigt, ni som inte vill läsa det, behöver inte!

Vad roar ni er med denna lördag? :)

Veckans låt!

Kan inte sluta lyssna på denna låt, så grymt bra!



The last goodnight - Pictures of you

Pojkvänns outfit

Nu är det dags igen, min älskling knatade in genom dörrn och vara så snygg och söt :) Var bara tvungen att fota!

image1305   image1306

♥ Grå stickad mössa
♥ Rutig sjal, H&M
♥ Jacka, Jack and Jones
♥ Stickad randig tröjja, Jack and Jones
♥ Mörkblå jeans, Dr denim (NYA, köpte på lager 157, Ett kap!)
♥ 
Vita sneakers, Lacoste

 

image1308

image1307

image1309

Middag till älskling

Älskling kom precis hit, vi ska ha en liten myskväll image1304
och jag hade tänkt att laga entrecote och klyftpotatis till han, mums!
Hoppas jag lyckas bara, är ingen hejjare i köket direkt!






Vad ska ni göra för fredags-mys ikväll? :)

.


4 januari

image1302  image1303

image1301

Idag bär jag min nya kofta som jag fått av min älskling i julklapp, hur fin som helst!
Riktigt varm är den också

♥ Lång grovstickad kofta, Carlings
♥ Leggings, Gina tricot
♥ Strumpisar, H&M
♥ Under- lång bastop från H&M LOGG

Sminkshopping

Blev ju som sakt en tripp till stan idag, köpte ett nytt puder, Loreal true match super-blendable powder.
Ni som läst mina inlägg innan vet att jag inte använder så mycket smink, men då mitt
solpuder gick sönder under nyår så kännde jag att jag behövde ett nytt. Tror detta puder är rätt likt bara att det är vanligt istället för sol. Vi får se.
Ska testa imorgon, och då kanske jag kommer med en recension över resultatet!
Någon annan som använt detta puder tidigare?
image1296
















.

Snö

image1295


Gu va det har snöat här hemma hela dagen, alldeles vitt på marken!
Snöar det där ni bor?

Jag
ska en sväng in till stan nu med Emma, egentligen är jag alldeles för trött och ont  i huvvet, men pappa sa att jag va tvungen att åka in o jobba en stund, det såg för täskigt ut på jobbet. Blir väll checka endel affärer också, men ska försöka hålla hårt  i julklappspengarna! :)

3 Januari

image1293       image1292  
   image1294


Idag var jag uppe tidigt, skulle med mamma till coop och handla för att sammtidit fixa kort till legget som ligger uppe på banken och väntar, gick nämligen inte att använda sig av skolkortet då bakgrunden var för mörk tydligen.

jag gick upp ruggigt tidigt eftersom mamma bestämt skulle åka så tidigt, så jag var trött som attan o sen fanns det ingen j*vla automat kvar! blääää.. Älsklingen var nyvaken när jag kom tillbaka sisodär runt 12, tur att någon fick sova ut iaf ... Well well, idag är jag klädd såhär!

♥ Grå mysig kofta med dubbelknäppning, MQ (Emmas)
♥  Svart bastop, H&M
♥  Svart kort kjol, H&M
♥  Mörkgrå ribbade strumpbyxor, Åhléns
+ Silverhjärthalsband

Fortsätt rösta!

Har kollat på filmen 40 days and 40 nights med Emil, gick på trean. Sett förut, men den är för skön!
Till det år vi popcorn och jag en passionsfrukt :)
Tänkte bara påminna er om att
fortsätta rösta, alla mina unika fina 200 besökare, kom igen nu, för min skull iaf! För det gångna året!

Tjingeling på er, kram!

Jacuzzi-bad

image1291

Idag har det varit en riktig hemma-dag. Men ibland är det väll okej att ha sånna också.
Jag och älskling kom nyss upp från ett mysigt bubbelbad med tända ljus och lugna favoriter :)
 snart bjuds det på tacopajj här hemma, mums!

Min Jul

Mycket bilder togs under julen, jag var framme med min systemkamera i stort sett hela tiden.
Dessvärre är inte jag med på så många bilder pga detta,
men kännde endå att jag vill dela med mig lite av mina julminnen!
Titta och njut :)

image1278
Jag ute i den gnistrande snön



image1279

Min fina mor


image1280

Söta kussinen


image1281

Andreas öppnar  julklappar


image1282

Andreas blev jätteglad för sitt instrument-sett, speciellt trumman!


image1284

Pappa hängde på genom att spela trumpet!


image1283

Från vänster: Min morbror, mamma, kussin Andreas, kussin Hannes och deras mamma Maria


image1285

Andreas in action med favoritjulklappen!


image1286

Lilla jag blev fotad av syster


image1288

Syster vet hur man ska posa för att få vara med på bild ;)


image1289

Jag och sötingen Tess framför våran julgran


image1290

Syster får avsluta med ett leende



Thats my christmas!

Omröstning!

Nu mina vänner var det en liten idé som slog mig, jag hoppas ni ställer upp på den. Jag har ju bjudit på ett x antal outfits detta år, nästan varje dag faktist och jag är lite sugen på att veta vilken som har varit just eran favorit!

Så jag tänkte att ni kanske kunde ta er tid att kolla igenom
Dagens Klädsel kattegorin och välja ut en outfit som jag burit under det gångna året. Ni röstar då automatiskt genom en kommentar här nedan, ange inläggets namn eller länken till bilden på outfiten.
Spännande spännande med vad ni gillar mest hos mig och min garderob!

image1277


Rösta rösta!

2008

Hej på er! :), och god fortsättning eller hur man nu säger!
Hur blev eran gårdag? eller natt? haha
Min kväll började i hässelby, vännerna och pojkvänn(erna) åt midda, där förrätten bestod av en toast med räkor, avokado och cremefresh. Till varmrätt blev det potatisklyftor, marinerad fläskkaré, fetaost sallad, efterätten blev en enkel chokladmousse med grädde,vilket räckte alldeles lagom när man var sådär proppmätt! Klockan blev 12 fort som attan och det sköts raketer och skålades. Därefter tog vi taxi vidare till micke (emmas pojkvänn) och hans kompisar. Vi kom väll därifrån vid 4-5 nångång o sov hos micke i spånga.

Har alltså inte varit hemma speciellt länge idag, jag o Emil tog bussen hem vid 2 kanske och nu har farmor och farfar varit här på middag hela kvällen, vi firade ju ingen jul med dom då vi var på landet så vi hade lite julklappsutdelning här hemma idag. Åt jättegod mat och till efterätt glass, färsk annanas, grädde och nybakade vaniljbullar som lillasyster gjort. Är redan ganska trött faktist.. känns som man inte fick så många timmar sömn inatt. Men vad gör det.

Hoppas eran nyårskväll/natt blev lyckad med mycket party och mys med nära och kära!


image1276

Hej då 2007, Hej 2008!

2007 tackar för sig!

image1271


image1273

image1275