Flopp

Vad fick vi för plats, 20? 21?
Hur som helst varför ska vi tävla med dom där länderna.
Jag har hört att det funderas på att delas upp i öst och väst
 den här tävlingen, och det vore faktist något tycker jag.
Charlotte gjorde ett jättebra framtrände och förtjänade mer poäng,
så är det det bara. Kval nästa år igen alltså. kul kul


Såhär borde det ha sett ut

Va tyckte ni om Eurovision igår?

Kommentarer
Postat av: sandra

aa, jag håller med. fast nytt för år är att alla länder kvalar förutom 3 st, som är spanien, frankrike och något mer land:)

2008-05-25 @ 12:48:53
Postat av: Johanna

sandra: Jaha, från och med nästa år menar du? Men varför just inte spanien och frankrike? dom kom ju inte bland top 3 ju?

Postat av: Tina

Jag tycker Finland borde ha fått mer poäng dom var mest hardcore, gillade verkligen Israel också, fanns en hel del bra låtar. Jag tyckte verkligen inte att Perelli skulle vinna fanns ju så många bättre låtar. Jag tycker därimot att det är rätt larvigt och skylla på östblock helatiden när det tex gick jättebra för Norge oavsett. Bra show förövrigt med många bra låtar :)

2008-05-25 @ 13:29:31
Postat av: Johanna

Tina: Jo visst är smaken som baken men när jag snackar om öst och väst så syftar inte jag bara på att man röstar på varandra enbart för att man ligger nära varandra, jag tror även det är så att vi har väldigt väldigt olika musiksmak och känsla för vad musik är. Men som sakt kanske ska man testa att skicka sveriges dåligast låt nästa år för att matcha in! :)

2008-05-25 @ 13:39:19
URL: http://johannnaas.blogg.se/
Postat av: Annika

Det kasnke skulle vara nåt, men alla länder kvalar ju varje år nu förutom vinnarlandet och de fyra usprungsländerna (Storbritannien, Tyskland, Spanien och Fraknrike).

2008-05-25 @ 14:40:24
URL: http://annikki.blogg.se/
Postat av: Emma

Vi kom på 18 plats Christian Luuk yrade till allt på slutet! ;D

2008-05-25 @ 16:04:00
Postat av: Clara

Ja det är ju faktiskt helt nytt system i år. Så det spelar ju egentligen inte längre nån roll hur det går i finalen om man inte vinner!



Tycker att det här med östblock osv är en tudelad sak. Visst, alla röstar på varandra, också vi i Norden (men nu var det ju så att i år gick 12orna till Norge, 2006 till Finland). Tyvärr är det ju så att det endast finns 5 länder i Norden medan det finns massa östländer som dessutom förr var ett enda land så dom delar ju kultur och historia och "förstår varann". Men det har däremot gjorts ett test förra året där alla östländers poäng togs bort och resultatet blev nästan identiskt med bara västs poäng! Så östblocket påverkar nog inte vinnaren, men däremot de övriga placeringarna tror jag.



Aftonbladet skriver om det Nordiska sveket, men är det svek bara för att det i år var Norge som fick dom högsta poängen, inte Sverige? Tycker att det är lite löjligt att "Sverige" (=Aftonbladet&Expressen) gnäller om östblock medan de på samma gång skriver att Norden svek dem eftersom 12orna inte gick till Charlotte utan till Norges tös! Hm...



Tycker dock inte att inställningen "vi skickar en skitlåt så vi vinner" funkar. Det gjorde ju Finland i år och det ser vi ju hur det gick med den saken ;) HAHA. Och Irland & Estland. Inte bra. Finland blev 22:a (Sverige 18)! Irland gick ju inte ens till final!



Sverige har alltid varit i toppen i ESC, men things change. Tror inte att schlager funkar längre. Varför skicka gamla vinnare hur duktiga dom än är. Måste vara nåt nytt och fräscht! Skippa juryn tycker jag också! Kanske det hade gått bättre för Sanna som var tv-tittarnas favvo? Eller också borde det finnas en jury med i stora ESC-finalen också. Någondera! Vad tror du själv om den idén??

2008-05-25 @ 16:25:04
URL: http://cissabelle.blogg.se/
Postat av: Clara

PS. Dessutom är plats 18 av 43 inte såå skit! Bara om man jämför med tidigare placeringar, men det är inte så smart eftersom ESC tyvärr inte är riktigt samma tävling nu som förr. Men det är inte omöjligt för Sverige att vinna, tänk att Finland vann 2006 och fick rekordpoäng trots att vår topplacering dittills på vaddå 50 år var 7 eller 8! Tillräckligt "bra" låt så vinner man! :) Nu var det slut babblar för min del, haha. :)

2008-05-25 @ 16:27:07
URL: http://cissabelle.blogg.se/
Postat av: Johanna

Annika: Ja jag hörde det. Undra hur det kommer gå då, kanske blire bättre! :)



Clara: Jomen precis, lite är väll för att jag tänker mycket Schlager, det heter ju inte Schlager längre utan Melodi osv.. Så visst. Men sammtidit är det som du säger, vi i norden väldigt några om man jämför. Jag hoppas bara på att tävlingen får ett nytt lyft annars känns det inte som det är någon vits med den. Men som du säger. Antingen bara tittarrösterna i båda tävlingarna (sverige) (euro) eller så borde man faktist ha en jury på Eurovision också!



Du är rolig du, går verkligen in för att svara på mitt inlägg, rätta takter tycker jag!

Ha en underbar dag vännen, kram :)

2008-05-25 @ 18:00:59
URL: http://johannnaas.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag tycker synd om Charlotte som har satsa så mycket på det här. Hon hade ju en bra låt.

2008-05-25 @ 20:49:33
URL: http://smultronet1.blogg.se/
Postat av: Anonym

orkar inte läsa alla kommentarer men från och med i år så är det ett nytt system då ALLA måste kvala förutom Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Spaninen. Varför dem inte kvalar är (vad jag har hört iaf) därför att dem lägger ner massa pengar i detta, dem sponsrar alltså mest av alla. Jag tycker detta system är mycket bättre än det innan:D

2008-05-26 @ 16:11:53
Postat av: Johanna Gelinder

Anna: Ja verkligen, och vi har ofta bra låtar faktist som säkert skulle funka till hundra om det fortfarande hade hetat schlagerfestivalen. Nu är det ju inte så...



Anonym: JA, jag hörde det. Mycket bättre tycker jag okcså :) Får se om det blir någon skillnad nästa år då!

2008-05-26 @ 20:18:59
URL: http://johannnaas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback